| ACASA | JIDVEI | TOHANI | COTNARI | BUCIUM | TIMISOREANA | URSUS | ALTE | CONTACT |


 • FRANCUSA - sec
  Cu o identitate usor de recunoscut prin nota vioaie sustinuta de o buna aciditate Francusa se distinge prin aroma fina de fructe. Culoarea galben-pala sau galben-verzuie, aroma vegetala de strugure parguit si gustul echilibrat si catifelat, confera vinului toate calitatile care incanta deopotriva simturile. Iubitorii unui vin sec, fructuos si reconfortant prefera Francusa inaintea celorlalte vinuri din podgorie.
  GRASA DE COTNARI - demisec
  Grasa de Cotnari demisec este un vin deosebit de o calitate superioara, o sclipire oenologica ce reda tipicitate de soi, in cel mai placut mod. Nuantele sale verzui si sclipirile aurii redau armonii voioase, si se contopesc cu traditia podgoriilor din Cotnari si lumea noua.
  CASA DE PIATRA - demisec
  Casa de Piatra demisec este un vin festiv, cu o particularitate a gustului si a aromei bine conturata. Plin de prospetime si fructuozitate vinul este caracterizat de parfumul discret de flori de vita. Savoarea inegalabila se impune prin echilibru si distinctie. Un vin care sta la masa cu voia buna.
 • CATALINA - demisec
  Acest vin demisec obtinut natural numai din soiuri nobile locale, de o aroma inconfundabila era cunoscut in Evul Mediu sub denumirea de “Perla” sau “Floarea Moldovei”, iar in zilele noastre, vinul Catalina a obtinut numeroase medalii de aur. Impresioneaza prin unicitatea miresmei florale.
  GRASA DE COTNARI - dulce
  Grasa de Cotnari dulce, bijuterie a oenologiei romanesti, Grasa este un privilegiu mostenit de secole pe plaiurile vestite ale podgoriei Cotnari. Originalitatea si secretul acestui vin stau in recoltatul tarziu al strugurilor cand mustul din boabe se concentreaza foarte mult datorita putregaiului nobil. Un vin aromat ce se recomanda la servirea deserturilor.
  TAMAIOASA ROMANEASCA - dulce
  Tamaioasa Romaneasca dulce este un vin alb de inalta tinuta, puternic aromat, cu o savoare fara seaman. Aroma sa inegalabila ingemaneaza parfumul de busuioc si fan cosit in soare. Generos, inviorator, vitalizant, plin de seva si corp, are gustul complex de pere busuioace si fragi de padure si un post-gust lung, de inalta clasa.
  TAMAIOASA ROMANEASCA - dulce
  Tamaioasa Romaneasca dulce este un soi aromat, din care, in toamnele lungi si insorite ale podgoriei Cotnari, se obtine un vin de inalta tinuta: Tamaioasa Romaneasca. Senzualitatea rafinata a gustului se armonizeaza fericit cu mirosul inconfundabil, conferind vinului distinctie prin vigoare si personalitate. Parfumul sau deosebit, asemanator busuiocului, este cel care i-a inspirat pe localnici sa denumeasca acest soi si Busuioaca de Moldova.
 • GRASA DE COTNARI - demidulce
  Grasa de Cotnari demidulce are o culoare verzuie cand este tanar, pana la galben aurie dupa invechire, asemanatoare culorii de toamna a frunzelor de vita de vie, cu un gust apropiat celui de miez de nuca, impletit cu nuante de stafide si de samburi de migdale, vinul Grasa de Cotnari ramane unicat intre vinurile dulci romanesti si straine. Optim in combinatii cu deserturi rafinate.
  FETEASCA ALBA - demidulce
  Feteasca Alba este vinul ce te cucereste prin culoarea galbena cu reflexe verzui, ce devine galbena aurie prin maturare si invechire precum si prin aroma fina de fructe. Memorabil prin parfumul de mare complexitate, acesta sugereaza mirosul degajat de o vie inflorita. Superb, cu aroma inconfundabila caracteristica strugurelui copt asemanatoare cu cea a mierii de albine, Feteasca Alba prezinta un buchet tipic.